BETONILUOMA OY - YRITYS

Yleistä Betoniluomasta
Yrityksen historia
Betonielementtien tuotanto

Yleistä Betoniluomasta

Betoniluoma Oy on Etelä-Pohjanmaalla, Teuvalla sijaitseva betonielementtejä valmistava yritys. Tuotevalikoimamme kattaa kaikenlaiset teräsbetonituotteet, mutta erikoisosaamistamme ovat erilaiset julkisivurakenteet ja betonipinnat. Olemme kehittyvä perheyritys ja alueemme suurimpia työnantajia. 

Tuotantomme tapahtuu ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta ja alan uusimman teknologian avustuksella. Tuotantoamme valvoo Inspecta Oy ja CE -merkinnän piirissä olevat tuotteemme on CE -merkitty. CE -merkintätietoja ja lisätietoja laatuasioistamme löydät laatu -sivulta. 

Betoniluoma Oy on Tilaajavastuu.fi -palvelun jäsen. 

Yrityksen historiaa

Teuvalainen betoniteollisuus sai alkunsa 1930 –luvulla pienimuotoisesta tiilen valmistamisesta. Kattotiilistä alkanut betonin valmistaminen kaupallistui 1950 –luvulla ja Teuvan Sementtivalimo syntyi 1953.

1980 –luvun alkupuolella sementtivalimon silloinen omistaja päätti keskittyä sahaliiketoimintaan. Teuvan Sementtivalimon toiminnot myytiin 1983 kiviainestoimintoja harjoittaneelle Suupohjan Sora Tuisku&Luoma Ky:lle ja näin yrityksen osakkaaksi tuli nykyinen toimitusjohtaja Raimo Luoma.

Uuden omistajan myötä sementtivalimoa alettiin kehittää voimakkaasti. Ensimmäiset suurmuotit valimo hankki jo samana vuonna. Muutamaa vuotta myöhemmin tuotevalikoimaan tulivat myös pihakivet ja valimo alkoi käyttää nykyistä Betoniluoma -nimeä. Luoma on kertonut jalostusasteen nostamisen olleen yrityksen keskeisenä ajatuksena jo 1970 -luvun kiviainesliiketoiminnoista alkaen.

Teuvan Sementtivalimo Ky:n toimitilat 1980 -luvulla

Teollisesti merkittävämpään mittakaavaan betonielementtien valmistus kasvoi uusien toimitilojen käyttöönoton myötä 1989, vain 6 vuotta sementtivalimon omistajuusjärjestelyiden jälkeen. Uusi betonielementtitehdas edusti aikansa moderneinta betoniteknologiaa mm. tietokoneohjatun betoniasemansa myötä.

1990- luvun laman jälkeen pihakivet saivat tehdä tilaa pidemmälle jalostettujen betonituotteiden tieltä ja vähitellen Betoniluoma opittiin tuntemaan haastavien betonielementtirakenteiden luotettavana valmistajana. Uuden tehtaan kehitys- ja laajennustoimet ovat olleet liki jatkuvia 1990-luvulta lähtien. Niillä on vastattu asiakaskunnan kehittyviin tarpeisiin ja jatkettu jo vuosikymmeniä sitten hahmottunutta jatkuvan kehittymisen perinnettä. 2010- luvulla aikansa kehittyneintä betoniteknologiaa edustavat uudet kiertomuotti- ja hiomalinjastot.

Betonielementtien tuotanto

Betoniluoma Oy:llä on valmius tuottaa kaikenlaisia teräsbetonituotteita, päätuoteryhmämme on seinäelementit. Seinäelementtien valmistamista varten käytössämme on niin kippimuotteihin perustuvaa tuotantokalustoa, kuin kiertomuottilinjastokin. Lisäksi tuotantokalustoomme kuuluu erilaisia pilari-, palkki- ja erikoismuotteja.


Betoniluoma Oy:n kiertomuottilinja

Vuonna 2012 täysin uusittu hiomalinjastomme mahdollistaa normaalisti hiottujen pintojen lisäksi kotimaassa aivan uudenlaisia elementtityyppejä, kuten hiotut kaarevat elementit. Tuotantoamme palvelevat myös automaattinen hakastaivutin, sekä lukuisat muut koneet ja laitteet. 

Varsinaisten tuotantotilojen lisäksi kiinteistöömme kuuluu merkittävät varastointi- ja jatkojalostustilat. Näissä tiloissa esimerkiksi kokoamme tila-elementtejä, asennamme ikkunoita, maalaamme, muovitamme ja viimeistelemme muilla tavoin tuotteitamme. 

Ota yhteyttä - betoniraken­tamisen ammatti­lainen palvelee sinua lujalla otteella!