Vuoden betonirakenne 2022 on taidesauna

Serlachius -museioiden taidesauna on palkittu vuoden betonirakenne 2022 -arkkitehtuuripalkinnolla.
01.02.2023

Valinta julkistettiin betonipäivä -seminaarin yhteydessä Espoon Dipolissa 1.2.2023. Kohteen arkkitehtuurista ovat vastanneet arkkitehdit Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bezan, sekä toteutussuunnittelusta arkkitehdit Pekka Pakkanen ja Anna Kontuniemi. Projektin tilaaja on Gösta Serlachiuksen taidesäätiö ja sen on urakoinut SiriusPro Oy.

BETONIELEMENTIT BETONILUOMALTA

Betoniluoma Oy toimitti kohteen betonielementit. Näistä erityisesti julkisivuelementit ja betonipöytä ovat olennainen osa rakennuksen arkkitehtuuria. Lisäksi toimitukseen kuului muita seinäelementtejä, sekä erinäisiä erikoiselementtejä.

Rakennuksen julkisivut on toteutettu uritetusta ja hiotusta väribetonielementeistä. Osa julkisivuelementeistä on myös kaarevia. Rakennuksen pihaan tehty 8 metriä pitkä ja useiden tonnien painoinen betonipöytä on niinikään hiottua väribetonia.

VUODEN BETONIRAKENNE ON VALITTU VUODESTA 1970

Vuoden Betonirakenne -palkinto annetaan vuosittaisen kilpailun perusteella rakennuskohteelle, joka parhaiten edustaa suomalaista betonirakentamista. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja edistää suomalaista betoniarkkitehtuuria, -tekniikkaa ja -rakentamista. Kilpailun järjestää Betoniteollisuus ry. 

Ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 1970, jolloin kohteeksi valittin Näsinneula Tampereelta. Betoniluoma toimitti julkisivuelementit myös vuoden 2019 betonirakenteeksi valittuun Jätkäsaaren kouluun.

Lisätietoja löydät kilpailun kotisivuilta

 

Takaisin Ajankohtaista sivulle